מילים: צבי אטקין
לחן: אלכסנדר (סשה) ארגוב כתיבה: 1943 הלחנה: 1943
|
שולמית לבני 
פסנתר: שמואל פרשקו
שנת הקלטה: 17.8.1953 מתוך: אוסף תקליטי השידור של קול ישראל בארכיון הצליל בספרייה הלאומית |
רבקה רז 
ניצוח: לסלו רוט
ליווי: תזמורת הבידור של קול ישראל
שנת הקלטה: 1964/65
מתוך: אוסף סלילי קול ישראל בארכיון הצליל בספרייה הלאומית
להקת איילון 
שנת הקלטה: 1949?
שם המלווה אינו רשום על התקליטון, אולם חוקרת ארגוב אילנה איבצן כותבת כי הוא היה המלווה של להקת איילון בתוכנית "ללא תקן" וחוץ מזה אפשר לשמוע בהקלטה את סגנונו הוירטואוזי
מתוך: אוסף תקליטי השידור של קול ישראל בארכיון הצליל בספרייה הלאומיתכותב נחומי הר ציון, "השמעת איך בנגב? לפרשת שירי הנגב בזמר העברי", בתוך יישוב הנגב 1900 - 1960 [סדרת עידן כרך 6], עמ' 241 - 242:
כך כתב לי צבי אטקין מקיבוץ חצור, בין העולים על הקרקע ל[מצפה] גבולות [היישוב הזמני שקדם לקיבוץ חצור]: בז' באייר תש"ג , 1943 עלתה פלוגה של חברי קיבוץ א"י ג' של השומר הצעיר לנגב , במגמה לחקור את הנגב , ללמוד האם אפשר להתיישב שם והאם אפשר יהיה להקים בנגב יישובים חקלאיים . . . ובכן , היינו הראשונים אשר הגיעו אל הנגב המדברי הזה בתור חלוצים . . . הנגב הזה, המדבר הזה, עשה עלי רושם עצום, ובשילוב עם רוח החלוציות, הראשוניות וחזון העתיד שפיעם בנו , בא השיר "הורה נגב".
ברוח מלותיו של צבי אטקין , המשווה לנגב דמות של ענק מתעורר , הלחין סשה אברמוביץ' ( הרי הוא אלכסנדר ארגוב) שהיה אז חבר הכשרת חצור, את השיר.
ביצועים נוספים:
- חבורת בנים בליווי שמעון כהן מתוך ערב שירי סשה ארגוב. דברי המבוא בפי נועם אבני בנוכחות המלחין מאששים את הדברים שכתב נחומי הרציון.
כל מידע נוסף אודות השיר, כולל הערות, סיפורים, צילומים – יתקבל בברכה לכתובת contact@zemereshet.co.il.