מילים: נתן אלתרמן לחן: יואל ולבה
לַדֶּרֶךְ סַפָּן, הַיָּם לְפָנֶיךָ, הָרוּחַ עַל הַמַּיִם קָם. אִם לֹא יִבְגֹּד לִבֶּךָ עַד נֶצַח לֹא יִבְגֹּד בְּךָ הַיָּם.
עֹגֶן הָרֵם, הֶגֶה כַּוֵּן, עֹגֶן הָרֵם, וּפְתַח, וּפְתַח בְּשִׁיר הַסַּפָּנִים: הָלְכָה סְפִינָתִי בְּלַיְלָה כָּחֹל, הוֹבִילָה אוֹתִי לַיָּם הַגָּדוֹל, הַיָּם הוּא רָחָב, גַּלִּים וְעָנָן הַדֶּרֶךְ עוֹד רַב, רַב, רַב, הָלְאָה סַפָּן.
סוּפוֹת כְּבָר הָיוּ וְשֶׁבַע תַּחְזֹרְנָה אַתָּה עַל הַמִּשְׁמֶרֶת קָם, אַמִּיץ הֱיֵה וּזְכֹר נָא, כִּי אֶת הָאַמִּיצִים אוֹהֵב הַיָּם.
עֹגֶן הָרֵם... לדרך, ספן, הים לפניך הרוח על המים קם, אם לא יבגוד בך לבך עד נצח לא יבגוד בך הים, עוגן הרם, הגה כוון, עוגן הרם, ופתח ופתח בשיר הספנים.
הלכה ספינתי בלילה כחול הובילה אותי לים הגדול, הים הוא רחב, גלים וענן, הדרך עוד רב, רב, רב, הלאה ספן!
סופות כבר היו ושבע תחזורנה- ספן על המשמרת נם אמיץ היה וזכור נא כי את האמיצים אוהב הים עוגן הרם, הגה כוון, עוגן הרם, ופתח ופתח בשיר הספנים.
הלכה ספינתי בלילה כחול…
פרטים נוספים
|
 |

ביצוע: מרדכי רוט שנת הקלטה: 1950 מקור: קול ישראל
ליווי פסנתר: פאלה רוט
מתוך התקליטור "הורה סחרחורת: משירי המלחין יואל ולבה", בהוצאת העמותה למורשת הזמר העברי של נחום היימן. לרכישת תקליטור לחצו כאן.
|
|